De laatste weken is het wat rustiger geweest rond de bouw van het nieuwe clubgebouw van Rading Spoor.
De leden hebben even hun rust nodig én; we moesten wachten op het houten voor het clubgebouw.
Op woensdag 11 augustus zijn er twee vrachtwagenladingen met hout geleverd waarin het bouwpakket voor het clubgebouw zit.
De leverancier heeft twee keer moeten rijden om alles bij de club te krijgen. Het was nog even spannend of de vrachtwagen het pad af kon rijden maar dat gaf uiteindelijke geen enkel probleem.
De tekst gaat verder onder de foto's.

Nadat de 6 pakketten zijn geleverd is op zaterdag 14 augustus begonnen met het bouwen van het clubhuis. Met een kleine ploeg is gestart met het bekijken van de tekening en het sorteren en uitzoek van de juiste balken. Ga maar eens zoeken naar alle onderdelen die letterlijk verstopt zitten in de pallets. Zo zijn alle lossen verbindingens stukken (circa 100 stuks) los verpakt tussen de langer balken. Dan heb je nog kopbalken en tussenstukken. En balken met twee sparingen. Om maar te zwijgen van alle schuine delen, kopsekanten enz.

Maar de start van circa 5 planken staat en de eerste dakspanten zijn door het dakteam in elkaar geschroefd.

Foto's: Marcel van Westendorp en Erwin Nieuwenhuis

Update clubgebouw 26 Juni 2021:
Wat een geweldige opkomst🎉😍
Maar liefst 18 leden én liefhebbers van buiten de club die ons een warm hart toedragen, zijn komen helpen bij de bouw en onderhoud aan de banen.
Met deze inzet hebben we eindelijk eens grote stappen kunnen zetten 👌
Allen hartelijk dank voor jullie inzet💪

Hieronder enkele foto's:

Foto's: Marcel van Westendorp en Erwin Nieuwenhuis

Het eerste metselwerk, is de week na het gereedkomen van de fundatieplaat en het afgraven van de grond rond de fundatie, gelegd.

Het name Rene Witteman heeft een paar avonden flink door gemetseld. En ook niet onvermeld mogen de grondwerkzaamheden die Steven Rombout en Frank van der Berg hebben verzet. Uiteraard hebben andere hun steentje bijgedragen maar deze drie mannen mogen beste eens genoemd worden, Hulde mannen!

Ook zijn de eerste stenen aangevoerd voor de bestrating rondom het clubgebouw. Erwin heeft deze met enkele clubleden opgehaald. Frank heeft later nog een partij stenen opgehaald. We kunnen voorlopig vooruit.

Het metselwerk begint dus aardig vorm te krijgen en gestart is met de fundatie van de veranda. De eerste houtenbalken hiervan zijn inmiddels ook gelegd.

Foto's: Erwin Nieuwenhuis

Een klusdag betekend ook voorbereidingen treffen om dingen te kunnen maken.
Frank/Steven namen alle tools mee om de veranda balken op maat te kunnen maken.
Robert-Jan & Erwin maakten een hulpstuk om de nieuwe 50x50 tegels netjes op de uitgevlakte vloer te kunnen leggen.
De tegels werden netjes schoon aangeleverd door Sam, die ook hier en daar een schepje vulzand aanreikte.
Henk voorzag de onderzijde van de op maat gemaakte veranda balken voor een botencoating, ter bescherming.
Eerste tegelpad naar de kopse deur is zo goed als af.

Je zou haast denken dat Marcel, onze voorzitter, op NPO2 de vorderingen over de bouw toelicht.
Uiteraard is dat niet het geval, iedereen heeft wel meegekregen dat de windhoos/orkaan over Leersum kwam.
Daardoor moest Marcel met zijn brandweermannen uitrukken naar Leersum, John en Rene waren thuis om schades te verhelpen.

Het eindresultaat van een mooie bewolkte werkdag.

Frank, Steven, Johan N, Johan vd W, Johan v A, Sam, Henk W, Robert-Jan, Gerard, Frans, Sino, Rick en Erwin, hartelijk dank voor de gigantische hulp en inzet vandaag 👌👌👌👌

Tot volgende week zaterdag op de nieuwe werkdag?

Foto's: Erwin Nieuwenhuis

Nu de betonplaat er ligt kan er verder gebouwd gaan worden.
De metselprofielen zijn gesteld en de grond rondom is afgegraven zodat dit mooi aansluit op de betonplaat.

Daarnaast een een deel dieper afgegraven waarin schoon zand komt voor de bestrating.

De metselaars gaan deze week een start maken.
Als er iemand nog goed kan metselen houden we ons aanbevolen.

Maar er is ook onderhoud gepleegd aan de baan.
Het gras is gemaaid en onder de baan is geharkt.

Onder de beide bruggen is de begroeiing weggehaald.

Kortom er is weer veel werk verzet!

Foto's: Rene Witteman en Marcel van Westendorp

Pagina 1 van 3