Update nieuwe clubhuis 29 mei 2021

Afgelopen weken is er hard gewerkt om de fundatie van ons clubgebouw voor te bereiden zodat we de betonvloer konden storten. 
Staalwerk werd gemonteerd en gelast, toiletafvoer werd gerealiseerd, wasbakken afvoer gelegd, stroom invoerplaat gemonteerd. 
Daags voor het storten hebben we nog ongeveer 120 meter rijplaten geregeld door Frank & Erwin en gelegd omdat het bos zo drassig was. 
Afgelopen vrijdag de 28e mei was het zover, onder toeziend oog van Rene Witteman kon de betonwagen met zo'n 26m3 beton zijn entree maken in t bos.
De grote vrachtauto werd bij de losplaatscontainer geplaatst en kon het beton overgooien in twee kleine betonmixer aanhangwagens, welke heen en weer naar de fundatie pendelden. 
Daar werd het beton met een pomp over onze vloer gespoten. 
 
Na enkele uren droogtijd kon worden begonnen met het vlinderen(vlakschrapen) van de vloer, een kunst wat Mike de Kok goed in de vingers heeft. 
Onder het genot van een lekkere bak macaroni, gemaakt door Johan Nieuwenhuis werd de vloer drie keer gevlinderd. 
De nog natte betonplaat werd ceremonieel gezegend door Johan Nieuwenhuis, één van de drie oprichters van onze vereniging. 
 
In late avond zijn de meeste rijplaten weer schoongeboend en geladen. 
De dag erna hebben Gerard van Wieringen en Rene Nieuwenhuis de betonplaat nog enkele keren nagespoeld. 
De betonplaat moet nu enkele weken rustig aan drogen. 
 
Hiermee is een belangrijks basis gelegd voor het nieuwe clubgebouw.
Hulde aan alle harde werkers en hulde aan de supporters die op afstand de bouw volgen.
 
Uiteraard blijft er nog heel veel werk aan ons terrein liggen, er is altijd iets te doen rondom de spoorbanen aan snoeiwerk. 
 
© 2023 Radingspoor