Update nieuwe clubhuis12 februari 2022

Na enkele weken winterstop en een paar werkdagen zonder update is het weer tijd om jullie bij te praten.

Er is vorige week en deze week weer behoorlijk verder geklust. De rekken voor de banen zijn klaar. Deels door de kabouters (Rek voor de lage baan) en deels (rek hoge baan en het rek voor de pootjes van de hoge baan) door de zaterdagploeg. De lage baan is al geheel in het rek geplaatst en de hoge baan doen we de volgende keer als de verf droog is.

De kachel is geplaatst en de schoorsteen is aangesloten. Inmiddels werkt de kachel en komt er voldoende warmte uit om de verblijfsruimte te verwarmen. Daarnaast is de kastenwand voor een grootdeel gereed gekomen. Alleen nog het afwerken en de deur van de meterkast afhangen.

In het gehele clubhebouw is de elktra erin gemaakt door Karel Schmitz. Er zijn voldoende stopcontacten en verlichting aangebracht.

Maar wat echt een mijlpaal is, is dat de oude containers zijn afgevoerd. Dat ging niet eenvoudig. De vrachtwagens waarmee gehesen werd en ze zijn afgevoerd hebben 3x vastgezeten in de drassige grond. Maar ze zijn weg. Het laatste restje ijzer wordt de komende week afgevoerd.

Zodra de temperatuur het toelaat wordt de vloer in de coting gezet. Dat wordt nog een hele klus want dat moet drie keer gedaan worden, met het tussentijds droge ervan. Daarna kan de keuken erin en de WC/douche worden afgewerkt.

Filmpje weghalen oude verblijfscontainer.

  1. Filmpje 1
  2. Filmpje 2

 

Foto's en filmpjes: Erwin Nieuwehuis en Marcel van Westendorp

Het aanpikken van de oude verblijfscontainer
De lege plek die achterblijft maar wel een beter toegang tot de opslag. De ondergrond wordt nog netjes gemaakt.
Oude verblijfscontainer staat bijna op de vrachtwagen.
Het weg hijsen van de oude opslag container.
De lege plek die achter blijft. Hier wordt later gebroken puin gestort voor de verharding van de paden. Uiteindelijk komen hier waarschijnlijk de lossporen voor de 7 1/4.
De kastenwand die bijna klaar is. Alleen nog het afwerken. Ook is er een uitsparing gemaakt voor de televisie. Voor de kast komt een oprolbaar projectiescherm voor de beamer die volgende week wordt gedoneerd.
Het geschilderde rek voor de pootjes van de hoge baan. Daar achter de kachel die heerlijk brandt.
© 2023 Radingspoor