Museumstoomtram opent interactieve SpoorTuin

Op 28 april hebben wethouder Arthur Helling van Hoorn en waarnemend burgemeester Dennis Straat van Medemblik de SpoorTuin officieel in gebruik genomen bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik.
 
De SpoorTuin is het eerste onderdeel van een totaal beleving die inmiddels op het tramstation in Hoorn ontwikkeld wordt. Rondom de bestaande en nieuw gebouwde werkplaats ervaren bezoekers van de Museumstoomtram het verhaal over de stoomtram in Nederland. Niet alleen door ermee te reizen, maar ook door te ontdekken.
 
Vanaf 29 april tot en met 7 mei is de nieuwe SpoorTuin geopend. Kinderen ontdekken hier de werking van rails, treinen en trams als vervoermiddel. Midden in een ‘super-modelspoorbaan’ kunnen goederen worden vervoerd tussen de stations ‘Hoorn’ en ‘Medemblik’. Op een zodanige manier dat de trams elkaar onderweg veilig passeren, uiteraard!
 
De SpoorTuin is tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds, de gemeente Hoorn en Rading Spoor in Hollandsche Rading, die de rails en voertuigen bouwde.
In de zomer van 2023 zal het verder uitgebreide museumterrein in Hoorn worden geopend.
 
Techniek aan de binnenzijde van de wagens.
© 2023 Radingspoor